Geen categorie

Bezoeker breekt vaas in Groninger Museum

0 0
Read Time:41 Second

Nieuws

Het zal je maar gebeuren: terwijl je even niet oplet, stoot je in een museum een dure vaas om. Het overkwam gisteren een bezoeker van het Groninger Museum.

De vaas in betere tijden. Foto: Marten de Leeuw.

Het ongelukje vond plaats in het informatiecentrum van het museum. De bezoeker deed een paar stappen achteruit om een foto te kunnen maken en stootte daarbij per ongeluk de keramische vaas om. Het object dat tussen de tachtig en honderd kilo woog, viel van zijn sokkel en spatte uiteen op de vloer.

De Spaanse ontwerper Jaime Hayon had de vaas speciaal voor het informatiecentrum ontworpen. Het Groninger Museum  hoopt dat hij een nieuw exemplaar wil maken. De waarde is volgens een woordvoerster niet bekend. “Dat is aan de verzekeringsmaatschappij.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share