Geen categorie

Stedelijk heropent op 23 september

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Het Stedelijk Museum in Amsterdam heropent op zondag 23 september. Dat maakten museumdirecteur Ann Goldstein en verantwoordelijk wethouder Carolien Gehrels van Amsterdam vandaag bekend.

De nieuwbouw van het Stedelijk Museum. Foto: Stedelijk Museum Amsterdam.

Het museumgebouw uit 1895 is volledig gerenoveerd door Benthem Crouwel Architekten en is uitgebreid met een futuristisch ogende vleugel, die in de volksmond al de badkuip heet.  Deze biedt ruimte aan de entree, restaurant, winkel, bibliotheek en tentoonstellingen.

“Met deze heropening, waar lang naar is uitgekeken, neemt het Stedelijk Museum Amsterdam opnieuw krachtig positie te midden van grote en vooraanstaande kunstinstituten”, aldus Ann Goldstein. “Het zet Amsterdam in de schijnwerpers als een centrum van artistieke vernieuwing en het brengt nieuw leven op het Museumplein. Bovenal, met de voltooiing van Mels Crouwels stoutmoedige en tegelijkertijd briljant ontworpen functionele gebouw, voegen wij een belangrijk nieuw werk toe aan onze collectie modern design van Nederlandse bodem.”

De renovatie en nieuwbouw van het museum is in 2007 gestart. In maart 2011 heeft VolkerWessels het werk overgenomen van de failliete aannemer Midreth. VolkerWessels leverde het museum binnen de afgesproken 10 maanden op 2 februari 2012 op. Begin maart hebben de museummedewerkers hun kantoorruimtes betrokken. In het museum worden nu alle technische installaties getest en volgens planning zal het gebouw eind april definitief opgeleverd worden aan het museum. Daarna kan het Stedelijk Museum  beginnen met het inrichten van het gebouw.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share