Geen categorie

Prestigieuze prijs voor attractie Spoorwegmuseum


0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

De attractie De Vuurproef van het Spoorwegmuseum heeft gisteren in Orlando de prestigieuze Thea Award gewonnen. Deze prijs kan worden beschouwd als de Oscar voor de attractie-industrie.

Rutger Hauer in De Vuurproef. © Roel Wijngaards - de Meij.

De Vuurproef krijgt de prijs vanwege “het uitmuntende ontwerp en gedetailleerde uitvoering”, aldus het juryrapport. “Het museum slaagt erin met De Vuurproef het publiek te betrekken bij het onderwerp op een manier die je niet vaak terugziet in musea. De spanning en opwinding die bezoekers ervaren, is verwant aan pretparken maar versterkt tegelijkertijd de boodschap van het Spoorwegmuseum”.

Rutger Hauer neemt in de attractie de bezoeker mee op een reis door twee eeuwen spoorgeschiedenis. Maar wat begint als een rondleiding door een museumdepot krijgt een verrassende wending als de bezoeker zelf de controle over een trein krijgt. Met De Vuurproef bouwt het Spoorwegmuseum het concept van educatie door vermaak verder uit.

De Themed Entertainment Association (TEA) is een mondiale vereniging van designers, leveranciers en bouwers van attracties en themalocaties. Jaarlijks reikt ze prijzen uit aan projecten op het gebied van Experience design en Theme entertainment. Het Spoorwegmuseum krijgt de prijs in de categorie 4D Simulator Limited Budget. De Thea Award  wordt op 5 april uitgereikt tijdens een groot gala in Disneyland in Anaheim, Californië.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share