Geen categorie

Terry O’Neill, fotograaf van de sterren

0 0
Read Time:54 Second

Expositie

De Britse fotograaf Terry O’Neill heeft vele beroemdheden voor zijn lens gehad, onder wie Ursula Andress, Audrey Hepburn, David Bowie en Johan Cruijff. Een selectie van zijn foto’s is te zien in Eduard Planting Gallery in Amsterdam.

Terry O'Neill, Ursula Andress, Roulette.

Terry O’Neill (1938) is een pionier als het gaat om fotografie van beroemdheden. In ruim 50 jaar heeft hij talrijke sterren gefotografeerd, in met name de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Mede door zijn natuurlijke, ongedwongen stijl van fotograferen is hij een van de meest verzamelde fotografen ter wereld. De National Portrait Gallery in Londen heeft 75 portretten van O’Neill in diens collectie.

Aanleiding voor de expositie is een recent verschenen boek van de fotograaf. Uit zijn omvangrijke archief van meer dan twee miljoen negatieven selecteerde hij daarvoor ruim 300 foto’s. De Amsterdamse galerie toont er daar een deel van.

Newly Discovered – Photographs from the Archives of Terry O’Neill, t/m 19 oktober in Eduard Planting Gallery, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share