Geen categorie

Drents Museum koopt schetsboeken Matthijs Röling

0 0
Read Time:41 Second

Het Drents Museum heeft onlangs een collectie van veertien schetsboeken aangekocht van de schilder Matthijs Röling. De schetsboeken dateren uit de periode 1964-1990 en bevatten diverse studies voor zijn schilderijen. Zo zijn er schetsen van model- en dierstudies, maar ook schetsen voor stillevens, landschappen en (zelf)portretten.

Foto's: Drents Museum.

Het museum is verheugd over de aankoop, omdat de schetsen inzicht geven in het denk- en werkproces van de schilder. Het Drents Museum heeft 23 werken van Röling in de collectie. De verzameling schetsboeken zal in verband met de kwetsbaarheid slechts af en toe in het museum worden getoond.

Matthijs Röling (1943) geldt als boegbeeld van de hedendaagse figuratieve Nederlandse schilderkunst. In 1965 vond zijn eerste museale tentoonstelling plaats in het Drents Museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share