Geen categorie

Vijf topstukken Mauritshuis terug uit Japan

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Vijf topstukken uit de collectie van het Mauritshuis, die de afgelopen maanden in Japan te zien waren, zijn weer terug in Den Haag. De schilderijen hebben in het Gemeentemuseum hun plek ingenomen tussen de andere schilderijen die daar logeren.

Johannes Vermeer, Diana en haar Nimfen, collectie Mauritshuis, Den Haag.

Het gaat om het zelfportret van Rembrandt als oude man, Diana en haar Nimfen van Johannes Vermeer, twee portretten van Anthony van Dyck en een historiestuk van Peter Paul Rubens. De werken maakten tot en met 6 januari deel uit van een succesvolle reizende tentoonstelling in Japan. Bijna 1,2 miljoen mensen bezochten in zes maanden de schilderijen van het Mauritshuis.

Tijdens de renovatie en uitbreiding van het Mauritshuis is een deel van de collectie op reis in het buitenland. Op 26 januari opent in de de Young Fine Arts Museums of San Francisco de tentoonstelling Girl with a Pearl Earring: Dutch Paintings from the Mauritshuis. Deze expositie telt ruim dertig werken. Daarna reizen deze schilderijen door naar het High Museum of Art in Atlanta en de tournee eindigt met een kleinere selectie in The Frick Collection in New York.

Een groter deel van de collectie (ruim honderd stukken) is tijdens de tweejarige verbouwing van het Mauritshuis te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. Ruim honderd stukken, waaronder De stier van Paulus Potter, Gezicht op Delft van Johannes Vermeer en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulpvan Rembrandt zijn daar te bewonderen. De expositie duurt tot medio 2014.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share