Geen categorie

Stripmuseum verlengt expositie, wegens inbraak Zware Jongens

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Het Nederlands Stripmuseum heeft de tentoonstelling Donald Duck Weekblad 60 jaar verlengd tot en met 3 maart. Wegens een inbraak door de Zware Jongens, zo meldt het museum in een persbericht.

Foto: Nederlands Stripmuseum, Groningen.

Het museum laat weten dat enkele Zware Jongens zich afgelopen nacht toegang tot het museum hebben verschaft, vermoedelijk om het geluksdubbeltje te stelen. Ze hebben uiteindelijk niets kunnen meenemen, maar hebben wel veel vandalisme aangericht. Dat het om de Zware Jongens ging, blijkt uit graffiti met teksten als “176-167 was hier”, “Dagobert is een oelewapper” en “help waar is de uitgang”.

Foto: Nederlands Stripmuseum, Groningen.

Omdat de expositie komende zondag zou eindigen, hadden de Zware Jongens niet lang de tijd meer om hun slag te slaan. Doordat er sporenonderzoek uitgevoerd moet worden, mag de tentoonstelling nog niet weggehaald worden. Het museum heeft daarom besloten haar tot en met 3 maart te verlengen. Tot die tijd krijgen kinderen een speciale speurtocht mee, waarin ze meehelpen de inbraak op te lossen.

Met deze tentoonstelling viert Donald Duck Weekblad zijn zestigste verjaardag. Bezoekers kunnen onder meer zien hoe een Donald Duck-verhaal tot stand komt. Geregeld zijn er officiële Donald Duck-tekenaars aanwezig voor het geven van tekenworkshops. In de werkplaats van Willie Wortel kunnen kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten.

Donald Duck Weekblad 60 jaar, verlengd t/m 3 maart in het Nederlands Stripmuseum, Groningen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share