Geen categorie

Museum krijgt schenkingen dankzij Tussen Kunst & Kitsch

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Nieuws

Het Anton Pieck Museum in Hattem heeft in korte tijd vier originele werken van Anton Pieck (1895-1987) gekregen. Deze schenkingen heeft het mede te danken aan het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch.

In de aflevering van woensdag 31 oktober toonde de heer Van Zeventer een tekening, die door expert Frank Welkenhuysen werd beoordeeld als een originele Anton Pieck. De eigenaar vertelde dat de tekening afkomstig was uit de erfenis van zijn tante. Hij had de opdracht gekregen om het werk aan het Anton Pieck Museum te schenken als zou blijken dat het om een echte Anton Pieck ging. En daar hield hij zich aan.

Zijn tante had de tekening eveneens gekregen uit een erfenis, van het echtpaar Ooms-Luiken. De heer Ooms was ooit eigenaar van uitgeverij Spaarnestad in Haarlem en heeft het boek uitgegeven waar Pieck deze tekening in 1935 voor maakte (Gijsbrecht van Aemstel). Als dank daarvoor gaf Pieck hem persoonlijk de originele tekening.

De tekening van Anton Pieck die werd getoond in Tussen Kunst & Kitsch. Foto: Anton Pieck Museum.
De tekening van Anton Pieck die werd getoond in Tussen Kunst & Kitsch. Foto: Anton Pieck Museum.

De website Veluweland.nl meldt vandaag dat de publiciteit rond deze schenking tot gevolg had dat er nog drie kunstwerken aan het museum zijn geschonken door particulieren. Het museum heeft dit bevestigd. Het gaat om een zwart-wittekening uit 1940 met een doorkijkje vanuit Slot Loevestein, een oorkonde uit 1971 en een originele boekillustratie voor het boek Phoenix herrezen van Marquerite Steen. De vier geschonken werken zijn momenteel te zien in het museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share