Geen categorie

Rijksmuseum wint verkiezing onjuiste spatie

0 0
Read Time:41 Second

Met 51,1 procent van de uitgebrachte stemmen is het nieuwe logo van het Rijksmuseum de overtuigende winnaar geworden van de verkiezing van de onjuiste spatie van 2012. In dit logo, dat in augustus werd onthuld, staat een spatie tussen Rijks en museum en dat wekt verontwaardiging bij veel mensen.

De afgelopen jaren werd de verkiezing van Stichting Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) steevast gewonnen door een spatie die een grappige onbedoelde bijbetekenis opleverde. Dit jaar was dat anders. Veel stemmers lieten bij hun keuze zwaar meewegen dat het Rijksmuseum een nationale cultuurinstelling is.

Wim Pijbes, directeur van het museum, lijkt het allemaal wel te kunnen waarderen. Op Twitter schreef hij: “Gelukt! Logo ‘Rijks museum’ grootste spatieblunder 2012”. De verkiezing is in elk geval goede reclame voor het museum dat in april van dit jaar eindelijk heropent.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share