Geen categorie

Eye ontvangt 250.000ste betalende bezoeker

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Eye heeft vandaag de 250.000ste betalende bezoeker mogen verwelkomen. Eerder dit jaar, op 5 april, heropende het Filmmuseum als Eye in een nieuw futuristisch onderkomen aan het IJ in Amsterdam.

Oskar Fischinger (1900-1967) Experiments in Cinematic Abstraction (installations @ EYE exhibition) ®studiohanswilschut.

Met name de tentoonstellingen Found Footage en Stanley Kubrick werden goed bezocht. De openingstentoonstelling Found Footage: Cinema Exposed trok in drie maanden tijd 35.000 bezoekers en voor de daaropvolgende tentoonstelling over Stanley Kubrick kochten meer dan 40.000 mensen een kaartje.

Afgelopen zondag opende een expositie over Oskar Fischinger (1900-1967). Deze Duits-Amerikaanse avant-gardefilmer maakte korte films die van grote invloed zijn geweest op de ontwikkeling van de animatiefilm en nog altijd een inspiratiebron zijn voor kunstenaars en ontwerpers. De tentoonstelling omvat veel van Fischingers films en nooit eerder getoonde animation drawings. Deze animatietekeningen gebruikte hij om zijn films beeldje voor beeldje op te nemen.

Tevens zijn er schilderijen, geannoteerde muziekscores, foto’s en documenten te zien. De tentoonstelling Oskar Fischinger (1900-1967): Experiments in Cinematic Abstractionvestigt ook de aandacht op Fischingers vroegste experimenten en uitvindingen. De expositie is te zien tot en met 17 maart 2013.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share