Geen categorie

Koningin Beatrix heropent Rijksmuseum

0 0
Read Time:41 Second

Voorhal, Jannes Linders (2012).

Koningin Beatrix heropent zaterdag 13 april 2013 het Rijksmuseum in Amsterdam. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend.

Het is dan tien jaar geleden dat het museum de deuren grotendeels sloot voor een renovatie. Alleen de Philipsvleugel was in de tussenliggende tijd open voor publiek. Oorspronkelijk zou het hele gebouw in 2008 alweer toegankelijk zijn, maar de opening werd wegens verschillende problemen keer op keer uitgesteld.

In een geheel nieuwe opstelling vertelt het vernieuwde Rijksmuseum met 8.000 voorwerpen het verhaal van Nederland, van de middeleeuwen tot nu. Alleen de Nachtwacht keert terug naar zijn vertrouwde plek, zij het een beetje lager dan voorheen.

Voor het publiek is het Rijksmuseum  open vanaf 14 april 2013. Het museum wil 365 dagen per jaar geopend zijn.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share