Geen categorie

Kunstwerk gestolen uit expositie Zaans Museum

0 0
Read Time:51 Second

De tentoonstelling HollAnders in het Zaans Museum mist sinds afgelopen woensdag een kunstwerk. Het werk Storm op zee van Jan van der Linden werd die dag op hardhandige wijze van de borging getrokken en gestolen.

Jan van der Linden, Storm op zee.

De tentoonstelling HollAnders bestaat uit werk van kunstenaars met een beperking. Veertig kunstenaars werkten een jaar lang met hart en ziel aan het vervaardigen van de 148 kunstwerken die in het Zaans Museum worden tentoongesteld. Hierbij lieten zij zich inspireren door de collectie van het museum en het karakteristieke Hollandse landschap van de Zaanstreek.
De kunstenaars werken als dagbesteding in het atelier Jans Pakhuys in Amersfoort, dat deel uitmaakt van de zorginstelling Amerpoort. De opbrengst van de verkooptentoonstelling komt ten goede aan dit atelier.

Het Zaans Museum toont zich geschokt door de diefstal van Storm op zee. Het zal extra beveiligingsmaatregelen treffen en hoopt dat de persoon die het werk ontvreemdde, dit weer naar het museum terug zal brengen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share