Geen categorie

Rijksmuseum heropent op 14 april 2013

0 0
Read Time:52 Second

Het Rijksmuseum in Amsterdam heropent op zondag 14 april 2013. Dan is het tien jaar geleden dat het de deuren grotendeels sloot voor een renovatie. Alleen de Philipsvleugel was in de tussenliggende tijd open voor publiek.

Foto: Myra May.

Oorspronkelijk zou het hele gebouw in 2008 alweer toegankelijk zijn, maar de opening werd wegens verschillende problemen keer op keer uitgesteld. Inmiddels is de verbouwing afgerond, zodat de verhuizing van de duizenden (kunst)objecten kan beginnen. Alles wordt getoond in een nieuwe opstelling. Alleen de Nachtwacht keert terug naar zijn vertrouwde plek, zij het een beetje lager dan voorheen.

Naar eigen zeggen is het Rijksmuseum  vanaf volgend jaar als eerste nationale museum ter wereld 365 dagen geopend, dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs wordt 15 euro per persoon, maar jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. Tot een paar weken voor de opening blijven 400 topstukken uit de Gouden Eeuw, waaronder de Nachtwacht, te zien in de Philipsvleugel.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share