Geen categorie

Wonderlijk natuurlijk

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Recensie

Heel Nederland komt tijdelijk voorbij in de Botanische Tuinen Utrecht. Op grote weersbestendige doeken in de openlucht tonen kleurenfoto’s de natuur in ons land. De tentoonstelling Wonderlijk natuurlijk is nog tot begin december te bezoeken.

Lucy Hooft, Het Zuiderzeegebied, Oostvaardersplassen.

De foto’s zijn gemaakt in een periode van ruim drie jaar. Fotografen Paul Ridderhof en Lucy Hooft bezochten de geselecteerde gebieden soms een aantal keren en op verschillende momenten in het jaar. Samen geven al deze beelden daardoor een goed beeld van het Nederlandse landschap door de seizoenen heen. We zien ruige heidevlaktes en verlaten stranden, maar ook paarden, schaapjes op een dijk met windmolens en stadsparken.

Overzicht.

De tentoonstelling is een initiatief van de Utrechtse emeritus hoogleraar Wim Turkenburg, die het idee verder heeft ontwikkeld met Ridderhof. Tot voor kort was Turkenburg directeur van het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Utrecht. Hij is van mening dat ons landschap het genieten waard is. De 120 foto’s zijn alvast overtuigende argumenten voor die stelling.

De beelden zijn op zichzelf al prachtig en maken door het grote formaat (anderhalf bij twee meter) nog meer indruk. En doordat deze natuurfoto’s te zien zijn ín de natuur worden ze nog een stuk mooier.

Wonderlijk natuurlijk. Nederlandse landschappen verbeeld, t/m 1 december in de Botanische Tuinen Utrecht

Waardering: @@@@@@@@@@

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share