Geen categorie

Sotheby’s veilt Lichtensteins Sleeping Girl

0 0
Read Time:41 Second

Roy Lichtenstein, Sleeping Girl, 1964.

Sotheby’s New York brengt op 9 mei Sleeping Girl van Roy Lichtenstein (1923-1997) onder de hamer. Het schilderij geldt als een van de hoogtepunten uit diens serie stripachtige werken en als een icoon van de naoorlogse Amerikaanse kunst. Het is voor het eerst sinds 1964 dat het doek uit datzelfde jaar op de markt komt.

Het schilderij maakt nu nog deel uit van de collectie van Beatrice en Phillip Gersh, medeoprichters van het Museum of Contemporary Art in Los Angeles (MOCA). De enige keer dat het voor publiek te zien was, was in dat museum, tijdens een expositie in 1989/1990.

Sleeping Girl  heeft een geschatte waarde van omgerekend tussen de 22,3 en 29,8 miljoen euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share