Geen categorie

Fries Museum zoekt kunsttalent

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

In navolging van de Avro komt ook Omrop Fryslân met een zoektocht naar kunsttalent. KeunstFaktor wordt uitgezonden in het najaar van 2013, in het kader van de opening van de nieuwbouw van het Fries Museum. Het benodigde bedrag werd het museum gisteren toegezegd door de Bankgiro Loterij op het Goed Geld Gala in het Rijksmuseum.

Artist impression van het nieuwe Fries Museum.

Het museum krijgt voor dit project iets meer dan 446.000 euro. In totaal verdeelde de BankGiro Loterij 64 miljoen euro onder 58 culturele instellingen. Twee musea kunnen voor het eerst rekenen op een meerjarige ondersteuning. NEMO krijgt vijf jaar lang een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro en de Hermitage Amsterdam ontvangt diezelfde periode elk jaar 300.000 euro.

Zes culturele instellingen ontvangen een eenmalige financiering. Kasteel De Haar in Haarzuilens, dat na een grootscheepse renovatie in juni 2011 weer opende, krijgt bijvoorbeeld 1 miljoen euro voor de aankoop van de collectie van het kasteel. Het Limburgs Museum in Venlo ontvangt 600.000 euro voor de vernieuwing van de presentatie.

De BankGiro Loterij had ook geld over voor acht extra projecten, waarvan KeunstFaktor van het Fries Museum er één van is. Een ander project dat ondersteuning krijgt, is Musea van de maand, van de Nederlandse Museumvereniging en Stichting Museumkaart. Vanaf medio dit jaar zullen maandelijks enkele musea in de schijnwerpers worden gezet. Foam en het Nederlands Fotomuseum krijgen ook een extra bijdrage voor een nieuw initiatief, de jaarlijkse Fotoweek. Tijdens die week zal Nederland in het teken staan van fotografie, met een Avond van de Fotografie, tentoonstellingen en een selectie van de Fotografen des Vaderlands.

Zie ook: Talentenjacht voor kunstenaars

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share