Geen categorie

Problemen bij Groninger Museum

0 0
Read Time:52 Second

Gouden toren Groninger Museum. Ralph Richter © Groninger Museum

Het rommelt bij het Groninger Museum. Eerder deze week kondigde Kees van Twist aan te vertrekken als directeur en vandaag werd bekend dat ook een deel van de Raad van Toezicht opstapt. Het museum, dat eind vorig jaar heropende na een grondige renovatie, kampt met een miljoenentekort.

Dat tekort is nog groter dan gedacht, meldde de gemeente Groningen vandaag, en wel 4,2 miljoen euro. Dit is ontstaan door een opstapeling van leningen en huurverhogingen in de afgelopen jaren. De verbouwing van het museum viel bijvoorbeeld zes ton hoger uit.

De gemeente en de provincie hebben besloten om nog dit jaar 600.000 euro beschikbaar te stellen. Dit bedrag stond gepland voor 2012.

Om uit de problemen te komen heeft het museum een herstelplan gepresenteerd. Een van de punten daarin is het schrappen van zeven banen. Ook moet het museum op zoek naar sponsoren en sponsoractiviteiten.

Zie ook: Kees van Twist vertrekt bij Groninger Museum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share