Geen categorie

Meisje met de witte kraag

0 0
Read Time:55 Second

Expositie

Wie het meisje met de witte kraag van fotograaf Marie Cécile Thijs (1964) ziet, wordt gedwongen te blijven kijken. Haar blik is dusdanig indringend dat je als toeschouwer bijna geen kant op kunt. De foto is onderdeel van haar serie White Collar, die vanaf zaterdag te zien is bij Galerie Eduard Planting in Amsterdam.

Marie Cecile Thijs, Girl with White Collar at Table. Courtesy Galerie Eduard Planting.

In White Collar is een prominente rol weggelegd voor een zeventiende-eeuwse plooikraag uit de collectie van het Rijksmuseum. Vanwege de kwetsbaarheid fotografeerde zij de kraag in het museum en verwerkte die vervolgens digitaal in haar portretten. De serie bestaat uit een meisje, een kat en enkele jongens.

Behalve deze serie toont de galerie ook andere foto’s van Thijs, die dezelfde intensiteit uitstralen. Er zijn portretten van rechters en advocaten, van bekende chef-koks en ook een Olympisch kampioen passeert de revue: Anky van Grunsvens succespaard Salinero.

Dedicated – Portraits by Marie Cécile Thijs, 22 oktober t/m 17 december in Galerie Eduard Planting, Eerste Bloemdwarsstraat 2 Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share