Geen categorie

Maker Obama’s Hope-poster in Nederland

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Shepard Fairey, Hope, 2008.

Als je op afbeeldingen googelt met de zoekterm Obama, duikt de poster Hope van kunstenaar Shepard Fairey veelvuldig op. Barack Obama gebruikte hem tijdens zijn presidentscampagne. De maker van Hope exposeert vanaf morgen voor het eerst in Nederland.

Hope maakt deel uit van een serie posters die Fairey (1970) in 2008 maakte om Barack Obama’s kandidatuur voor het Amerikaans presidentschap te steunen. Kunstcriticus Peter Schjeldahl van The New Yorker noemde Hope “de doeltreffendste Amerikaanse politieke illustratie sinds Uncle Sam wants you”. Toen Obama eenmaal was gekozen, bedankt deze Fairey per brief voor diens steun.

De posterserie leverde Fairey in eigen land veel bekendheid op. En inmiddels is zijn werk opgenomen in collecties van verschillende musea, waaronder het Museum of Modern Art in New York en het Victoria and Albert Museum in Londen. Het Institute of Contemporary Art in Boston noemde hem een van de invloedrijkste makers van street art.

Fairey’s werk is vanaf morgen te zien op de expositie Something for all the family in de GO Gallery in Amsterdam. Ook wordt er werk getoond van andere kunstenaars, onder wie Logan Hicks en Will Barras.

Something for all the family, 3 september t/m 16 oktober in GO Gallery, Prinsengracht 64, Amsterdam. Klik hier voor meer werk van Shepard Fairey.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share