Geen categorie

Zuiderzeemuseum
 gratis voor Kuipers

0 0
Read Time:53 Second

Foto: Maarten Schets.

September is de Maand van het Kuipen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Op zaterdag 3 september heeft daarom  iedereen met de achternaam Kuiper, Kuyper, Kuijper of een afgeleide daarvan gratis toegang tot het museum. Neem wel een geldig identiteitsbewijs mee.

Een kuiperij is een werkplaats waar houten vaten of tonnen gemaakt worden. Het beroep van kuiper is nagenoeg verdwenen omdat de vaten tegenwoordig van metaal zijn. Om erachter te komen hoe het er in de kuiperij aan toe gaat, maken bezoekers zelf een vaatje en krijgen ze uitleg over het proces van kuipen. Ook mogen ze op de foto in een grote ton.

Het jaar 2011 is het Jaar van het Doen. In het buitenmuseum kan daarom iedereen van april tot en met oktober spelenderwijs kennismaken met ambachten die traditioneel thuishoren in het Zuiderzeegebied. Elke maand staat er een ander ambacht centraal. Het Zuiderzeemuseum  is daarom de eerste zaterdag van de maand gratis toegankelijk voor mensen wier achternaam verbonden is met het betreffende ambacht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share