Geen categorie

’t Laatste Oordeel van Leiden

0 0
Read Time:49 Second

Twaalf Leidse kunstenaars maakten ieder een eigentijdse interpretatie van Lucas van Leydens Laatste Oordeel. De twaalf kunstwerken zijn onder de titel ’t Laatste Oordeel van Leiden te zien in Scheltema in Leiden.

Maurice Braspenning, Pope.

Initiatiefnemers van dit project zijn kunstenaars en Leidenaren Allart Lakke en Casper Faassen. Zij raakten geïnspireerd door de tentoonstelling Lucas van Leyden en de Renaissance, die nu in het nabijgelegen Museum De Lakenhal te zien is. Zij vroegen tien andere Leidse kunstenaars om, net als zij, een interpretatie te geven van het wereldberoemde drieluik.

Het resultaat zijn kunstwerken in diverse disciplines. Lakke en Faassen spreken daarom niet over een expositie, maar over een show. De centrale vraag in de show is: ‘Wat rest er van het geloof in het laatste oordeel in onze hedendaagse wereld?’.

’t Laatste Oordeel van Leiden, t/m 1 mei in Scheltema, Leiden. Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12 tot 17 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share