Geen categorie

Sotheby’s veilt ‘mooiste’ Modigliani

0 0
Read Time:48 Second

Amedeo Modigliani (1884-1920), Nu assis sur un divan (La Belle Romaine), ca. 1917.

Sotheby’s New York veilt op 2 november Amedeo Modigliani’s Nu assis sur un divan (La Belle Romaine). Dit is volgens het veilinghuis het mooiste schilderij van de kunstenaar dat de afgelopen jaren op een veiling is verschenen.

La Belle Romaine behoort samen met Botticelli’s Venus, Velazquez’ Rokeby Venus, Ingres’ Baigneuse turque en Manets Olympia tot dé naakten van de westerse kunstgeschiedenis. De Modigliani heeft een richtprijs van 40 miljoen dollar (ruim 29 miljoen euro). Als het die prijs haalt, is het schilderij de duurste Modigliani die ooit werd verkocht. Die titel behoort nu nog aan Jeanne Hebuterne (devant une porte), dat in 2004, ook bij Sotheby’s, 22,8 miljoen euro opbracht.

Update 3 november: Het schilderij bracht gisteren omgerekend ruim 49 miljoen euro op. Dit is een nieuw veilingrecord voor werk van Modigliani.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share