Geen categorie

Laatste kunstwerk Corneille onder de hamer

0 0
Read Time:49 Second

Nieuws

Het laatste kunstwerk dat de gisteren overleden kunstenaar Corneille (1922-2010) ooit maakte, wordt komende donderdag, 9 september, geveild in het Eden Hotel in Emmen. Het gaat hier om de door hem beschilderde kunstolifant voor de Elephant Parade Dierenpark Emmen. Dat maakte de organisatie van deze kunstmanifestatie vanmiddag bekend.

De olifant van Corneille. Foto: Hilda Koopmans.

De veiling wordt uitgevoerd door Christie’s. Verwacht wordt dat de Corneille-olifant veel gaat opbrengen. Bij de veiling na de Elephant Parade Amsterdam, in november 2009, was een andere olifant van Corneille goed voor ruim 40.000 euro. Een deel van alle opbrengsten van de Elephant Parade gaat naar Elephant Family, een Engelse stichting die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant.

Update 10 september: Het kunstwerk leverde 68.000 euro op, de hoogste opbrengst ooit voor een Elephant Parade-olifant in Nederland. De totale opbrengst van de veiling van zeventig kunstolifanten was 413.500 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share