Geen categorie

Christie’s veilt collectie schilderijen Mickey Hoogendijk

0 0
Read Time:58 Second

Christie’s veilt dinsdag 9 maart zeventien schilderijen uit de collectie van actrice Micky Hoogendijk. De kunstwerken werden gemaakt door kunstenaar Roelof Frankot (1911-1984), die op latere leeftijd met Hoogendijks moeder trouwde.

Roelof Frankot (1911-1984), De dans van de nachtvogel, olie op doek.

Frankot is in eigen land niet heel bekend, maar wordt in enkele andere landen, zoals Denemarken zonder meer tot de CoBrA-grootheden gerekend. “Mijn stiefvader heeft me geleerd hoe ik naar kunst, de natuur en het leven kon kijken en daar ben ik hem nog elke dag dankbaar voor”, aldus Hoogendijk, die vorig jaar in het nieuws kwam vanwege haar relatie met Adam Curry. “Bij mijn verhuizing naar Los Angeles heb ik een aantal zeer dierbare kunstwerken meegenomen. Ik hoop dat de schilderijen die nu bij Christie’s aangeboden worden andere mensen net zo’n gelukkig gevoel zullen geven.”

Christie’s veilt komende dinsdag nog ruim 400 schilderijen uit de periode 1900 tot nu. Daaronder bevindt zich een tiental schilderijen van Jan Voerman uit het bezit van de vorig jaar overleden acteur Henk van Ulsen (1927-2009).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share