Geen categorie

Kunstwerk Warhol zorgt voor veilingspektakel

0 0
Read Time:42 Second

De veiling van een kunstwerk van Andy Warhol bij Sotheby’s New York zorgde gisteren voor veel spektakel. Het werk 200 One Dollar Bills bracht omgerekend ruim 29 miljoen euro op. Dit was bijna zesmaal zoveel dan verwacht.

De veiling opende met een bod van 6 miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro) dat direct daarop door een andere bieder werd verdubbeld. Vijf biedingen later werd het doek afgehamerd op 43,7 miljoen dollar. De anonieme koper deed het winnende bod per telefoon.

Andy Warhol, 200 One Dollar Bills.

“Andy Warhols 200 One Dollar Billsis een ontzettend belangrijk werk in de Amerikaanse kunstgeschiedenis”, aldus Alex Rotter van Sotheby’s in een verklaring op de onverwacht hoge opbrengst. “Het is een van de werken die de start van de Pop Art markeerden.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share