Geen categorie

Museum voor geestelijk vader Kuifje

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Tachtig jaar na de geboorte van de roodharige razende reporter Kuifje heeft diens geestelijk vader zijn eigen museum gekregen. Het Hergé Museum opende 2 juni de deuren in het Belgische Louvain-la-Neuve.

© Nicolas Borel. Atelier de Portzamparc 2009.

Het gebouw waarin het museum huist is een gewaagd ontwerp van de Franse architect Christian de Portzamparc. Hij ontwierp een bootachtige huls met daarin vier volumes die door loopbruggetjes met elkaar verbonden zijn.

Het heeft nog wel enige tijd geduurd voordat het museum een feit was. Het was in eerste instantie de bedoeling dat het in Brussel zou komen, de geboortestad van Georges Remi, beter bekend als Hergé (1907-1983). Maar diens weduwe, Fanny Rodwell, en het bestuur van de Belgische hoofdstad konden het niet eens worden over een geschikte locatie. Rodwell week daarom uit naar Louvain-la-Neuve in Waals-Brabant.

Het museum is geen Kuifjemuseum. Rodwell vindt het belangrijk dat Hergés gehele oeuvre de aandacht krijgt die het verdient. Behalve Kuifje schiep hij ook Jo, Suus en Jokko en Quick en Flupke. En behalve striptekenaar was hij ook graficus en tekenaar van illustraties, karikaturen en affiches. Al deze facetten komen aan bod in het nieuwe museum, waarin uiteraard wel extra veel ruimte is voor zijn beroemdste creatie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share