Meisje met parel speelt hoofdrol bij opening Mauritshuis

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Nieuws

Het Meisje met de parel van Johannes Vermeer speelt een belangrijke rol tijdens de heropeningsceremonie van het Mauritshuis op 27 juni. Verwelkomd door zes ruiters, het Residentie Orkest en een fanfare wordt het meisje in levende lijve afgeleverd bij ‘haar’ museum.

Johannes Vermeer (1632-1675), Meisje met de parel, ca. 1665, collectie Mauritshuis, Den Haag.

Op spectaculaire wijze betreedt zij het zeventiende-eeuwse Mauritshuis, dat twee jaar gesloten was vanwege renovatie en verbouwing. De tocht die zij door het museum maakt, is te volgen op grote videoschermen.

Meisje met de parel is het beroemdste schilderij uit de collectie van het Mauritshuis. Het doek uit omstreeks 1665 behoort tot de top 10 van ’s werelds bekendste kunstwerken.

Als het meisje eindelijk weer thuis is, heropent koning Willem-Alexander het museum officieel. Rond 20 uur gaan de deuren vervolgens voor het publiek, dat op vrijdag 27 juni tot middernacht gratis welkom is.

Share