Geen categorie

Zonnescherm voor Nijntje

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nijntje heeft last van de zon. Zo lijkt het althans, want haar beeltenis op het Nijntjepleintje in Utrecht staat beschut achter een gebreid scherm.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Shell-ter, creatie van Jean Chan.

Vanuit het centrum fiets ik naar huis en kom dan zoals gebruikelijk langs het Nijntjepleintje, vernoemd naar ’s werelds beroemdste konijn. Ik kijk naar rechts, fiets door en stop dan abrupt. Want wat zag ik daar? Heeft Nijn zich verstopt achter een roze deken?

Navraag leert dat de gebreide creatie onderdeel is van Take Space, de afstudeertentoonstelling van de HKU Theater opleidingen (BA) Interactive Performance Design, (BA) Theatre Design en (MA) Scenography. Deze opent morgen en duurt tot en met 19 juni. Verspreid over de binnenstad van Utrecht tonen de deelnemende studenten hun afstudeerwerken.

De deken die Nijntje beschut, is gemaakt door Jean Chan. Voor het Utrechtse konijn maakte ze een schuilplaats, een shell-ter. Precies wat deze beroemdheid af en toe kan gebruiken. Want iedereen wil immers met haar foto. En op deze warme dagen komt de deken helemaal goed uit. Die beschermt het konijnenmeisje immers ook nog eens tegen de hete zon.

Take Space, 16 t/m 19 juni in de binnenstad van Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share