Geen categorie

Grootste Museum van Nederland breidt uit

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

De Sint Jan de Doper in Waalwijk sluit zich aan bij het Grootste Museum van Nederland. Dit initiatief van Museum Catharijneconvent bestaat daarmee nu uit zeventien religieuze monumenten verspreid over heel Nederland.

Het Grootste Museum van Nederland startte in 2017 met elf kerken en twee synagogen. Inmiddels zijn er dus zeventien monumenten aangesloten. Volgens de organisatie zijn die bijzonder vanwege hun geschiedenis, architectuur en kunstwerken. Van een idyllisch dorpskerkje op het platteland tot een indrukwekkende middeleeuwse basiliek midden in de stad. Van wereldberoemde glas-in-loodramen tot kleurrijke van dak tot vloer beschilderde interieurs.

Sint Jan de Doper in Waalwijk. Foto: Arjan Bronkhorst.

In het Grootste Museum van Nederland hoort de bezoeker de verhalen over de kerk en de kunstwerken. Hoe lang duurde het om de kerk te bouwen? Welke heilige is afgebeeld en waar herken ik die aan? Wie lieten zich begraven in de kerk? Hoe zat het ook alweer met de Beeldenstorm?

De toevoeging van de Sint Jan de Doper vergroot de variëteit in architectuur, kunstwerken en verhalen, aldus de organisatie. De neo-Byzantijnse Sint Jan trekt met zijn negentien koperen koepels en lange slanke klokkentoren vanuit de wijde omgeving van Waalwijk de aandacht. Ook het interieur vertelt het verhaal van traditioneel vakmanschap én vernieuwing. De grote koepel met de glas-in-loodramen staat als een kroon op de kerk.

Sinds 5 juli worden in de Sint Jan de Doper in Waalwijk de verborgen schatten belicht. En net als bij de andere locaties van het Grootste Museum van Nederland biedt ook hier een audiotour verdieping. Bezoekers horen al dwalend door de kerk bijzondere verhalen of kunnen aan de hand van de tour alle hoogtepunten ontdekken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share