Geen categorie

Spiegelkamer Yayoi Kusama langer in Voorlinden

0 0
Read Time:42 Second
Yayoi Kusama, Infinity Mirror Room:Gleaming Lights of the Souls, Museum Voorlinden, 2008.

Een enigszins saai ogende witte kubus staat in een van de zalen van Museum Voorlinden in Wassenaar. De deur blijkt echter een portaal naar een heel andere dimensie. Als een ware Alice in Wonderland stapt de bezoeker een fascinerend en steeds van kleur veranderend landschap binnen. Het sprookjesbos, inclusief riviertje, is een creatie van Yayoi Kusama. Het is onderdeel van de kleine tentoonstelling waarmee het museum de negentigste verjaardag van de Japanse kunstenares viert. De expositie zelf duurt tot en met 1 september, maar vanwege groot succes blijft Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls nog de rest van het jaar staan. Zodat zoveel mogelijk mensen deze wonderlijke wereld kunnen betreden.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share