Geen categorie

Kinderboekenmuseum krijgt werk Charlotte Dematons

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Charlotte Dematons (1957) heeft haar originele illustraties, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Kinderboekenmuseum. De in Frankrijk geboren illustratrice is bekend van klassiekers als Nederland, De gele ballon en Grimm. Haar werk is in diverse landen uitgegeven en is vele malen bekroond.

Illustratie van Charlotte Dematons, collectie Kinderboekenmuseum.

“Met haar penselen tovert Dematons verhalen op papier”, aldus het Kinderboekenmuseum in een persbericht. “Realistisch, dromerig, sprookjesachtig en vol detail. Ze laat zien dat de lol in de kleine dingen zit, in de gekkigheid van mensen. En wie goed kijkt, ontdekt dat op de achtergrond zich vaak nog een verhaal afspeelt.”

Het Kinderboekenmuseum brengt ter gelegenheid van de aanwinst een ode aan Dematons en exposeert een keuze uit haar werk. De tentoonstelling Charlotte Dematons – In beeld neemt de bezoeker mee in haar wereld dankzij circa honderd originele illustraties uit onder meer De gele ballon, De tuinen van Dorr en Alleen op de wereld.

Ook toont het museum tekeningen uit de bestseller Nederland. In dit tekstloze boek voert ze de lezer langs duinen, rivieren, molens en steden. Langs de belangrijkste feiten uit onze geschiedenis, de meest opmerkelijke feesten, de bekende kinderliedjes en kinderboekfiguren en vooral langs de Nederlanders zelf.

Charlotte Dematons – In beeld, t/m 11 juni in het Kinderboekenmuseum, Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share