Geen categorie

Japanse expositie Boijmans groot succes

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

De tentoonstelling Bruegels ‘Toren van Babel’ en de grote zestiende-eeuwse meesters in het Tokyo Metropolitan Art Museum heeft bijna 380.000 bezoekers getrokken. Deze eerste internationale tentoonstelling van Museum Boijmans Van Beuningen overtreft daarmee alle verwachtingen.

Publiek in Tokyo Metropolitan Art Museum bij Bruegels Toren van Babel.

De expositie, die van 18 april tot begin juli in Tokio te zien was, is inmiddels doorgereisd naar Osaka. Daar zijn alle werken tot en met 15 oktober te zien in het National Museum of Art. Naar verwachting komen ook daar ruim 300.000 mensen op af.

Bruegels ‘Toren van Babel’ en de grote zestiende-eeuwse meesters toont een aantal topstukken van vijftiende- en zestiende-eeuwse Nederlandse meesters. De expositie bestaat uit 39 schilderijen, 43 prenten en 10 beelden uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Hoogtepunten zijn Bruegels Toren van Babel en Jheronimus Bosch’ De marskramer. Japanners hebben grote interesse in oude kunst uit Nederland en vooral de Toren van Babel is er zeer populair.

Jheronimus Bosch, De marskramer, 1495-1510. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.

De tentoonstelling in Japan is de eerste die door Museum Boijmans Van Beuningen is georganiseerd onder de noemer BVB Collections. Met de reizende tentoonstellingen voor het buitenland wil het museum de bekendheid van het Rotterdamse museum en de rijke collectie vergroten, en de stad Rotterdam internationaal onder de aandacht brengen.

BVB Collections biedt exposities aan over het surrealisme, de gouden eeuw, klassiek moderne schilderkunst, Dutch Design, hedendaagse kunst en werken op papier. Sandra Tatsakis, directeur van BVB Collections, is opgetogen over wat er in Japan gebeurt: “Als alle samenwerkingsprojecten zo goed uitpakken als deze, kunnen we de komende jaren enthousiast tegemoet zien.” Het museum zal de komende jaren exposities maken in onder meer Spanje en Italië.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share