Geen categorie

Museum van Kenny B. op station Arnhem

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Een wachtruimte op perron 10/11 van station Arnhem is tijdelijk een minimuseum. Het Museum van Kenny B. is van 27 juli tot en met 20 augustus gevuld met diverse muziekinstrumenten uit de hele wereld en een aantal objecten uit Suriname.

Kenny B in het depot. Foto: Sacha de Boer.

Na Floortje Dessing is Kenny B. de tweede bekende Nederlander die voor een tijdelijk museum mocht grasduinen in het depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. De komende maanden reist het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW), waartoe de drie musea behoren, naar verschillende stations in Nederland. In een wachtruimte maken bekende Nederlanders daar hun eigen expositie. Het NMVW wil op deze manier meer ‘verborgen schatten’ delen met het publiek.

Het Museum van Kenny B. geeft een inkijkje in de internationale muziekcultuur en in Kenny B’s Surinaamse roots. Overal ter wereld uiten mensen emoties door middel van muziek. In het depot ging de zanger op zoek naar zijn favoriete objecten. Wat hem het meeste opviel tijdens dit bezoek was dat mensen overal ter wereld, ondanks de verschillen, van hetzelfde blij worden: namelijk muziek en dans.

Na Kenny B. krijgen ook Soufiane Touzani (24 augustus tot en met 24 september in Utrecht) en Filemon Wesselink (28 september tot en met 22 oktober in Zwolle) een museum op een station. De reis eindigt in het Tropenmuseum, met het Museum van Yvette van Boven (vanaf 25 oktober).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share