Geen categorie

Floortje Dessing opent eigen museum op station Leiden

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second
Floortje Dessing in depot van het Tropenmuseum. Foto: Sacha de Boer.

Floortje Dessing opent vanavond haar eigen tijdelijke museum in een speciaal omgebouwde wachtruimte op perron 8/9b van station Leiden. In het Museum van Floortje zijn objecten en gebruiksvoorwerpen te zien uit Oceanië. Dessing koos haar favoriete objecten uit het depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen, de verzamelnaam van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

De collectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW) bestaat uit ruim 375.000 objecten en gebruiksvoorwerpen uit de hele wereld. De meeste objecten bevinden zich echter in het depot, buiten het zicht van het publiek. Omdat het toch meer van deze collectie wil tonen, heeft het NMW vijf bekende Nederlanders uitgenodigd een selectie te maken voor hun eigen tijdelijke museum op een Nederlandse station.

Presentatrice Floortje Dessing trapt af met een museum over Oceanië. Tijdens haar reizen maakte Oceanië en het eilandleven in de Stille Zuidzee namelijk de meeste indruk op haar. De zee speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen in die regio en in het Museum van Floortje zijn dan ook diverse objecten te zien die hier mee te maken hebben. Van praktisch vis- en kookgerei tot sieraden.

Het Museum van Floortje is tot en met 23 juli gratis toegankelijk voor bezoekers van station Leiden. Andere bekende Nederlanders richten na Dessing een tijdelijk museum in op een station: zanger Kenny B (27 juli t/m 20 augustus in Arnhem); straatvoetballer en rapper Soufiane Touzani (24 augustus t/m 24 september in Utrecht) en presentator Filemon Wesselink (28 september t/m 22 oktober in Zwolle). De reis eindigt op 25 oktober in Amsterdam in het Tropenmuseum met het Museum van tv-kok Yvette van Boven.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share