Geen categorie

Bonnefantenmuseum koopt schip Grayson Perry

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Het Bonnefantenmuseum heeft The Tomb of the Unknown Craftsman het kunstwerk van de Britse kunstenaar Grayson Perry (1960) aangekocht. Het was recent nog te zien in de tentoonstelling Hold your beliefs lightly.

Het werk is een merkwaardig en rijkelijk versierd schip, voorzien van allerlei objecten, zoals glazen karaffen. “Dit hoogtepunt in het oeuvre van Grayson Perry is niet alleen een waardevolle aanvulling voor de reeds aanwezige werken van hem in de collectie van het Bonnefantenmuseum, maar ook een belangrijke aanwinst voor de Collectie Nederland”, aldus artistiek directeur Stijn Huijts.

Grayson Perry, Tomb of the Unknown Craftsman, 2011, Courtesy the Artist & Victoria Miro, London.
Grayson Perry, Tomb of the Unknown Craftsman, 2011, Courtesy the Artist & Victoria Miro, London.

“Dit wordt onderstreept door de bijdragen van het Mondriaan Fonds en de Vereniging Rembrandt met haar Titus Fonds en Innorosa Fonds.” De fondsen en het museum brachten samen de benodigde 450.000 euro op. De aankoop wordt aangestipt in een item van Nieuwsuur van zaterdag 18 juni (vanaf 11.10). Hierin gaat het actualiteitenprogramma in op het aankoopproces van topstukken door musea.

In hetzelfde item figureert ook het schilderij Rustende schoorsteenveger van Pyke Koch. Het Centraal Museum wilde het graag kopen op een veiling, maar Museum MORE ging er uiteindelijk mee aan de haal.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share