Geen categorie

Van Abbemuseum 80 uur non-stop open

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

Het van Abbemuseum bestaat 80 jaar. Dat viert het met een marathonopenstelling. Vanaf donderdag 14 april is het museum 80 uur lang non-stop open.

De 80 uren vormen een lang weekend vol activiteiten. Met op zaterdag 16 april de opening van de nieuwe expositie De jaren 80. Begin van het nu?. Een verkenningstocht langs de jaren 80 vanuit zes Europese perspectieven. Met een gevarieerde mix van kunstwerken, muziek, televisiefragmenten, drukwerk en archiefmateriaal.

Die avond om 21 uur begint achtste Young Art Night, met als thema GLAM!. Het museum presenteert dan naast de reguliere tentoonstellingen, een feestprogramma met muziek op zaal, workshops, performances en werk van jong getalenteerde kunstenaars.

 

Screen Shot 2016-03-16 at 15.19.25

Het Van Abbemuseum opende voor het eerst in 1936. Het draagt de naam van zijn oprichter Henri van Abbe. De vermogende sigarenfabrikant was een liefhebber van moderne kunst en wilde Eindhoven daar van mee laten genieten.

De 80 uur durende openstelling begint donderdag 14 april om 11 uur en eindigt zondag 17 april om 19 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share