Geen categorie

Portret Frank Underwood in National Gallery of Art

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Zoals elke Amerikaanse president heeft Frank Underwood nu ook zijn eigen portret. Vanaf morgen hangt het in de National Gallery of Art in Washington, waar ook de afbeeldingen van al zijn voorgangers een plek hebben.

Detail uit het portret, in een fragment uit de video van Netflix.
Detail uit het portret, in een fragment uit de video van Netflix.

Menigeen zal acteur Kevin Spacey herkennen in het portret, in zijn rol als het congreslid dat president werd in de populaire Netflix-serie House of Cards. De Britse kunstenaar Jonathan Yeo maakte het levensgrote werk.

Het museum heeft het in langdurig bruikleen gekregen van Yeo. Volgens The Washington Post wil het museum het schilderij aankopen, maar is het nog op zoek naar voldoende financiële middelen.

Netflix publiceerde gisteren op zijn YouTube-kanaal een video van de onthulling in de portrettengalerij. “Als het portret op de juiste hoogte hangt, kunnen toeschouwers zich afvragen of ik hen in het gezicht ga trappen”, grapt Francis J. Underwood tijdens het officiële moment. Het filmpje dient als smaakmaker voor het vierde seizoen van House of Cards, dat op 4 maart begint.

De onthulling:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share