Geen categorie

Zeelui, gabbers en servies

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

De Rotterdamse Museumnacht, ofwel Museumnacht010 staat weer voor de deur. Ruim dertig Rotterdamse musea en culturele instellingen openen zaterdagavond 5 maart hun deuren. Samen bieden ze uiteenlopende activiteiten: van freerunning in de museumhaven tot een inkijkje in de gabbercultuur van de jaren 90.

 

Museumnacht010 2016. Foto: Aad Hoogendoorn.
Museumnacht010 2016. Foto: Aad Hoogendoorn.

 

In de haven bij het Maritiem Museum tonen mannen én vrouwen met spieren van staal hun kunsten en springen al freerunnend van containers en kademuren. Binnenshuis in datzelfde museum meten de heren van Schorem de bezoeker een echt zeemansuiterlijk aan.

Showroom MAMA gooit het over een andere boeg en duikt in de gabbercultuur van de jaren negentig. Betreed de beruchte Club Parkzicht in virtual reality en bekijk een special edition bomberjack ontworpen door Nada van Dalen.

In Gallery Joey Ramone speelt afgedankt servies de hoofdrol. Aan deze tentoonstelling kan iedereen zelf bijdragen door eigen servies toe te voegen aan de collectie. Lelijk, kapot, gekregen, gevonden: alles is welkom zolang er een verhaal achter zit.

Museumnacht010 heeft dit jaar een aantal splinternieuwe locaties. Bezoek de mysterieuze The Performance Bar, FILTER Projectspace of de pas vorige maand geopende locaties van RAAF en Museum Rotterdam.

De verschillende locaties zijn gemakkelijk te voet of per fiets te bereiken. Ook kan het publiek gratis gebruikmaken van historische trams en bussen. Wie in een avontuurlijke bui is, kan de Hop On Drop Off Mystery Bus nemen en zichzelf naar een onbekende bestemming laten brengen.

Museumnacht010, 5 maart van 20 tot 1 uur op 35 locaties in heel Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share