Geen categorie

Expositie blueszanger Harry Muskee in Drents Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Nieuws / Expositie

Window of my eyes is de titel van het bekendste lied van de Drentse bluesband Cuby + Blizzards en ook van de expositie die het Drents Museum wijdt aan diens zanger Harry Muskee (1941-2011). Hij zou dit jaar 75 zijn geworden. De expositie opent morgen voor publiek.

 

Hoes langspeelplaat Groeten uit Grolloo, 1967.
Hoes langspeelplaat Groeten uit Grolloo, 1967.

 

De tentoonstelling vertelt over het leven van Harry Muskee aan de hand van drie hoofdthema’s: zijn jeugd; zijn muziek en zijn Drenthe. De bezoeker beleeft de expositie door de ogen van de Drentse blueszanger. De tentoonstellingsteksten zijn opgebouwd uit citaten van Muskee en van vrienden en bandleden.

De expositie bestaat uit onder meer filmopnames en geluidsfragmenten , waaronder een audio-opname van de Edisonuitreiking in 1968. De band kreeg in dat jaar een Edison voor het debuutalbum Desolation. Ook is er beeldmateriaal te zien uit het voor het publiek nog onbekende fotoarchief van Eelco Gelling.

Verder toont het museum originele instrumenten van Cuby + Blizzards, zoals de piano van Herman Brood en de gitaren van Hans Kinds en Willy Middel. Evenals een franjejasje dat Muskee veelvuldig droeg.

Harry Muskee, Rudy Leukfeldt Fotografie, 1993.
Harry Muskee, Rudy Leukfeldt Fotografie, 1993.

Gelijktijdig is de foto-expositie Blues from Heaven te zien. Deze toont foto’s die de Asser fotograaf Rudy Leukfeldt van Muskee maakte. De teksten bij de foto’s komen uit een speciaal voor de tentoonstelling afgenomen interview met Leukfeldt. Foto’s en teksten geven een inkijk in het creatieve proces bij het tot stand komen van een foto.

Window of my eyes – 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee / Blues from Heaven, 17 januari t/m 17 april in het Drents Museum, Assen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share