Geen categorie

Nationale Ballet opent Museumnacht Amsterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Nieuws

De Junior Company van Het Nationale Ballet opent komende zaterdag de Museumnacht van Amsterdam. Drie koppels dansen de pas de deux Embers van choreograaf Ernst Meisner simultaan op drie verschillende verdiepingen in het centraal gelegen trappenhuis.

Verder op het programma staat een pas de deux uit Het Zwanenmeer en een fragment uit de voorstelling Narnia, gemaakt in coproductie met ISH. “Kansen geven, nieuwe uitdagingen en samenwerkingen aangaan, experimenteren en nieuw publiek opzoeken zijn allemaal van groot belang voor onze Junior Company van Het Nationale Ballet”, aldus artistiek coördinator Ernst Meisner. “Ik ben heel blij dat we met onze jonge talenten daarom dit jaar de Museumnacht mogen openen, een prachtig platform voor al die uitgangspunten.”

Foto: Het Nationale Ballet.
Foto: Het Nationale Ballet.

 

Nieuw publiek opzoeken is ook het doel van de Museumnacht, die dit jaar zijn zestiende editie beleeft. Het evenement richt zich vooral op Amsterdammers tussen de 18 en 35 jaar. Meer dan 50 musea openen zaterdagavond hun deuren en zetten tentoonstellingen of collecties extra luister bij met muziek, theater, dans en speciale performances.

Het publiek kan behalve kijken en luisteren ook zelf aan de slag. Kunstenaar Erwin Wurms laat bezoekers bijvoorbeeld voor één minuut een kunstwerk worden in de Apple arts centre. In het Rembrandthuis kunnen ze leren schilderen zoals Rembrandt het zelf deed. De avontuurlijke bezoeker kan zelf een kip ontleden in het anatomiemuseum Vrolik. En wie zich niet geneert, mag naar hartenlust schreeuwen in een fotohokje in het Van Gogh Museum. Dat is namelijk de enige manier om de camera aan het werk te zetten.

Museumnacht Amsterdam, zaterdag 7 november, 19 tot 2 uur

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share