Geen categorie

Expositie Anton Corbijn verlengd

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Nieuws / Expositie

Fotomuseum Den Haag heeft de tentoonstelling 1-2-3-4 van Anton Corbijn verlengd tot en met 16 augustus. De expositie van de vandaag jarige Corbijn (1955) trok al 133.000 bezoekers. Dit is een record voor het Fotomuseum.

1-2-3-4 maakt deel uit van de dubbeltentoonstelling die Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum den Haag samen organiseerden. Ze deden dit naar aanleiding van de zestigste verjaardag van Corbijn. De twee tentoonstellingen tonen het meest complete overzicht van zijn oeuvre tot nu toe en de musea brengen hiermee een bijzonder eerbetoon aan een van ’s werelds meest vooraanstaande portretfotografen.

“Het werk van Corbijn wordt omarmd door jong en oud”, aldus Benno Tempel, directeur van beide musea. “We zien dat de tentoonstellingen deels een nieuw publiek naar het museum trekken. Een groot deel van hen loopt na afloop van het bezoek toch nog even langs onze prachtige Mondriaans of topstukken van de Haagse School.”

Anton Corbijn, Nirvana, Los Angeles, 1993 © Anton Corbijn, 1-2-3-4, Fotomuseum Den Haag 2015.
Anton Corbijn, Nirvana, Los Angeles, 1993 © Anton Corbijn, 1-2-3-4, Fotomuseum Den Haag 2015.

Voor de tentoonstelling 1-2-3-4 dook Corbijn voor één keer in zijn archief van muziekfoto’s en selecteerde hieruit 400 foto’s van bands en solomuzikanten. De foto’s getuigen van de nauwe band die hij in veel gevallen met deze muzikanten had. Een groot deel van deze foto’s is nooit eerder te zien geweest.

In het Gemeentemuseum loopt Hollands Deep, volgens Corbijn zelf zijn ‘Best of’. Hierin is te zien hoe hij zich in veertig jaar ontwikkelde van muziekliefhebber tot succesvol fotograaf en veelzijdig kunstenaar. Hollands Deep is niet verlengd en duurt nog tot en met 21 juni de kans.

Anton Corbijn, 1-2-3-4, t/m 16 augustus in Fotomuseum Den Haag

Hollands Deep, t/m 21 juni in Gemeentemuseum Den Haag

Zie ook: Iconische foto’s van Anton Corbijn (recensie)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share