Geen categorie

Foam maakt tentoonstelling in New York


0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Nieuws

Foam toont vanaf 14 maart werk van tien jonge Amerikaanse en Canadese kunstenaars in Brooklyn, New York. De tentoonstelling Under Construction –  New Positions in American Photography was in het najaar van 2014 nog in het Amsterdamse museum te zien.

Matt Lipps, Heads, 2010, courtesy Jessica Silverman Gallery San Francisco.

 

“Wij zijn erg blij dat wij dit werk nu ook kunnen presenteren in New York”, vertelt directeur Marloes Krijnen. “Het onderstreept de functie van Foam als internationale talentscout en belangrijk platform voor jonge fotografen. Zo heeft Foam recentelijk al samengewerkt met de top van de fotografiewereld voor tentoonstellingen in onder andere Beijing, Dubai, Parijs en Londen, en de samenwerking met Pioneer Works in New York is een fantastische volgende stap in de ontwikkeling van onze internationale ambities”.

Hoewel de kunstenaars op uiteenlopende manier te werk gaan, zijn er toch duidelijke overeenkomsten. Een van de belangrijkste kenmerken is hun onderzoekende houding ten aanzien van het fotografische beeld en de representatie ervan. Alle deelnemende kunstenaars zijn expliciet bezig met een fundamentele herwaardering van de waarde en betekenis van fotografie aan het begin van de 21ste eeuw.

Jongeren fotograferen in het kader van Kijk eens over het water!

 

Parallel aan de tentoonstelling vindt het fotografieproject Kijk eens over het water! plaats. In dit uitwisselingsproject ontmoeten tieners (15/16 jaar) uit Amsterdam Noord en Brooklyn, New York elkaar door een simultane workshopreeks bestaande uit zes fotografielessen. Door een online ontmoeting en het simultaan volgen van hetzelfde programma maken zij kennis met fotografie én met elkaar.

De tentoonstelling Under Construction –  New Positions in American Photography is te zien van 14 maart t/m 26 april in Pioneer Works, New York

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share