Geen categorie

Kunstenaar geeft foto’s weg

0 0
Read Time:58 Second

Nieuws

De Belgische kunstenaar Jan De Cock (1976) geeft via de Vlaamse krant De Morgen acht foto’s weg, die een ieder mag downloaden op hoge resolutie. Vervolgens mag deze ermee doen wat hij of zij wil.

Jan De Cock (1976), Everything For You Mexico-Stad, 2013.

De actie is onderdeel van Everything For You. Dit kunstproject startte hij in het voorjaar van 2013 in Mexico-Stad. De Cock schonk de stad verschillende sculpturen, als kritiek op de vraag-en-aanbodeconomie. In zijn manifest omschrijft hij Everything For You als “een nieuw communistisch idee – het produceren van kunst waar geen vraag naar bestaat – waar marketing vergeefs is en niet kan helpen”.

Voordat hij de geschenken aan Mexico-Stad tentoonstelde in Galería Hilario Galguera legde De Cock ze vast op foto’s, die hij in grote oplage door de stad verspreidde. Dit project herhaalde hij in verschillende andere steden, zoals Havana, Kiev en Belfast.

Acht foto’s die hij maakte voor Everything For You zijn nu door iedereen met een computer en internetverbinding gratis binnen te halen via de site van De Morgen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share