Geen categorie

Museum betaalt 250 euro voor laatste papieren treinkaartje

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Het Spoorwegmuseum wil 250 euro betalen voor het allerlaatste papieren treinkaartje. Een woordvoerder heeft een bericht van DUIC daarover bevestigd. Vanaf morgen is het papieren treinkaartje geschiedenis. Per 9 juli kan er alleen nog worden gereisd met een ov-chipkaart.

Niet het laatste treinkaartje. Foto: Evert-Jan Pol.

Het laatste treinkaartje zal vermoedelijk komende nacht tussen 0 en 4 uur worden verkocht. Degene die het Spoorwegmuseum het allerlaatste kaartje opstuurt, krijgt in ruil 250 euro. “We bewaren alle kaartjes en richten een vitrine in met alle bijzondere kaartjes, waaronder ook het laatste.”

In die vitrine is ook ruimte voor het allereerste treinkaartje, uit 1839. Daar heeft het museum zelfs 25.000 euro voor over. Na een oproep kreeg het museum veel reacties van mensen die dachten een kaartje uit dat jaar te hebben. Maar meestal ging het dan om een kopie uit 1939 die werd uitgegeven bij het honderdjarig bestaan van de spoorwegen. Maar er is al wel een uniek kaartje uit 1878 opgedoken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share