Geen categorie

Van Gogh Museum lanceert 3D-replica’s

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Gallery by the Harbour in Hongkong wijdt vanaf vandaag een tentoonstelling aan Vincent van Gogh. De instelling toont echter geen ‘gewone’ schilderijen, maar driedimensionale reproducties. De techniek waarmee deze reproducties zijn gemaakt, is ontwikkeld door het Van Gogh Museum en Fujifilm.

Enkele van de Relievo's. Foto: Harbour City, Hongkong.

De 3D-techniek die voor de productie wordt gebruikt, heeft de naam Reliefografie gekregen. Deze combineert een driedimensionale scan van het schilderij met een hogeresolutieprint. Een Relievo, zoals de replica heet, bestaat uit een nauwkeurige reproductie van zowel de voorzijde als de achterzijde van een schilderij en is voorzien van een lijst.

De replica’s zijn volgens het Van Gogh Museum van een dermate hoge kwaliteit dat ze het originele werk dicht benaderen. “Met deze high standard reproducties richten wij ons op welgestelde particulieren die graag een kwalitatief hoogstaande replica van een Van Gogh-schilderij willen bezitten”, aldus Axel Rüger, directeur van het Amsterdamse museum.

De opbrengsten van de verkoop daarvan zijn onder meer bestemd om de geplande verbouwing van de nieuwe vleugel – met extra entree aan het Museumplein – mede te financieren. 
De reproducties worden ook ingezet voor educatie. Zo worden fragmenten van een Relievo gebruikt in de tentoonstelling Van Gogh aan het werk, nog tot en met 12 januari te zien in het Van Gogh Museum.

In Hongkong zijn tot en met 4 augustus de eerste vijf Relievo’s te zien. Het gaat om Amandelbloesem (1890), Zonnebloemen (1889), De oogst (1888), Korenveld onder onweerslucht (1890) en Boulevard de Clichy(1887).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share