Geen categorie

Gulle gever denkt aan twee musea

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum hebben allebei een geldbedrag van 45.000 ontvangen van een anonieme schenker. Het behoud van het christelijke en joodse erfgoed is de grootste drijfveer voor deze donatie. De gulle gever is van mening dat beide musea hierin een belangrijke taak hebben.

Beide musea presenteren cultureel en religieus erfgoed van ons land. De verzameling van het Joods Historisch Museum bestaat uit bijzonder joods cultureel erfgoed. Museum Catharijneconvent beheert de  belangrijkste collectie kunst- en cultuurhistorische objecten van het Nederlands christelijk erfgoed. “Verdere verdieping van kennis kunnen we alleen realiseren door het werven van extra middelen”, aldus directeur Marieke van Schijndel van het Catharijneconvent. ‘We zijn de donateur zeer dankbaar dat hij dit mogelijk maakt. In een tijd waarin de kennis van het religieuze erfgoed afneemt, is dit dringend noodzakelijk.”

De musea willen de komende jaren intensiever samenwerken en die intentie wordt extra gestimuleerd door de donatie. De musea werken aan gezamenlijke programmering en structurele samenwerking op het gebied van cultuureducatie. In Museum Catharijneconvent is onlangs de afdeling Erfgoed in kerken en kloosters  opgericht. Deze staat beheerders van religieuze voorwerpen bij in de zorg voor het erfgoed dat in kerken en kloosters wordt bewaard en gebruikt. Het Joods Historisch Museum speelt een grote rol in het inventariseren en bewaren van het joodse erfgoed in heel Nederland. De musea zullen de inhoudelijke kennis over en weer inzetten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share