Geen categorie

ABBA-museum opent vandaag

0 0
Read Time:47 Second

Een week voordat het Eurovisiesongfestival in Malmö begint, opent elders in Zweden een museum over een band die 39 jaar geleden dankzij datzelfde liedjesfestijn wereldwijd doorbrak. In Stockholm opent vandaag ABBA The Museum.

The Gold Room. Foto: Åke E:son Lindman © Abbathemuseum.

Het museum biedt de bezoeker een interactieve reis door de geschiedenis van de beroemdste band die Zweden ooit heeft voortgebracht. Bandlid Björn Ulvaeus noemt het een muziekdocumentaire, die het publiek zowel voor en op het podium als backstage brengt.

Een bezoek begint in de 180 graden bioscoopzaal, waar een film van Jonas Åkerlund wordt vertoond. Vervolgens wordt de bezoeker meegenomen naar locaties die belangrijk waren voor ABBA, zoals het huisje op het eiland Viggsö, waar liedjes werden geschreven, de keuken van Björn en Agnetha en de Polar studio. In de audiotour vertellen de bandleden hun eigen ervaringen.

ABBA The Museum, Djurgårdsvägen 68, Stockholm, Zweden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share