Geen categorie

Museumweekend trekt 900.000 bezoekers

0 0
Read Time:52 Second

Het Museumweekend heeft dit jaar 900.000 mensen op de been gebracht. Dit hoge bezoekersaantal is te danken aan de goede weersomstandigheden en de gevarieerde programmering, aldus de Nederlandse Museumvereniging.

Minister Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap woonde diverse workshops bij in het Textielmuseum in Tilburg. Foto: Erik van der Burgt.

In de grote steden trokken de deelnemende musea drie tot vier keer meer bezoekers dan in een regulier weekend. In de rest van Nederland liep het succes nog hoger op tot wel tien keer het gebruikelijke aantal bezoekers. Vrijwel alle deelnemende musea stelden dit weekend hun deuren open tegen een gereduceerd tarief. In veel gevallen was de toegangsprijs één euro. Sommige musea boden gratis toegang. Op het activiteitenprogramma stonden onder meer workshops, speurtochten en interactieve rondleidingen.

Het Museumweekend, dat zijn 32ste editie beleefde, is een initiatief van de Nederlandse Museumvereniging, die daarmee nieuw publiek wil aantrekken. Vorig jaar trok het evenement een miljoen bezoekers, maar toen deden er ook meer musea mee.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share