Geen categorie

Nog 2 weken tot Art Rotterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Vertegenwoordigers van kunstgaleries uit binnen- en buitenland strijken begin februari neer in Rotterdam. Ze nemen werk mee van uiteenlopende beeldend kunstenaars om te tonen tijdens Art Rotterdam. De veertiende editie van deze kunstbeurs gaat over precies twee weken van start.

Verwoest Huis Bloemhof 3, 2012 installation view inktjetprint op dibond. Galerie RAM.

Art Rotterdam, begonnen in 2000, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal podium voor actuele kunst. De beurs, met ruim negentig galeries, geeft een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen binnen de wereld van de beeldende kunst.

Van alle deelnemende galeries komt meer dan de helft dit jaar uit het buitenland. Opvallend, aldus de organisatie, is de aanwezigheid van galeries uit Oost-Europese landen. Galeries uit zowel Slovenië, Bulgarije als Hongarije komen naar Rotterdam.

Dit jaar breidt Art Rotterdam uit met een beurs voor videokunst en film: Art Rotterdam Projections. In Las Palmas, direct tegenover de Cruise Terminal, tonen twintig internationale galeries een video of film van een talentvolle of meer gevestigde kunstenaar. En net als vorig jaar bevat de editie van 2013 ook de New Art Section, met vijftien solotentoonstellingen van jonge kunstenaars.

Art Rotterdam, donderdag 7 t/m zondag 10 februari in Rotterdam (Cruise Terminal en Las Palmas, respectievelijk Wilhelminakade 699 en 326)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share