Geen categorie

Ode aan JCJ Vanderheyden

0 0
Read Time:42 Second

JCJ Vanderheyden (1928-2012), Network with Velazquez, Van Gogh, Mondrian, Breughel and Emperor Zhu Gaozhi, 1990.

Als een ode aan de op 27 februari overleden JCJ Vanderheyden toont het Centraal Museum diens installatie Network with Velazquez, Van Gogh, Mondrian, Breughel and Emperor Zhu Gaozhi. Het werk is te zien in het Informatiecentrum.

Network with… is een zwarte kist, met daarin reproducties van bekende schilderijen van meesters, kleine schilderijen van de kunstenaar zelf, een zwarte spiegel en foto’s. Het lijkt een minimuseum.

Van der Heyden (1928-2012) maakte het werk in 1990 op verzoek van Sjarel Ex, toenmalig directeur van het Centraal Museum, als bijdrage aan de Tokio Biënnale. In de transportkist ontstond vervolgens een korte reis door de kunstgeschiedenis. De installatie is te bezichtigen tot en met 3 juni.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share